Page Banner

VIP-Arrangement

OMG VAN EYCK WAS HERE VIP ARRANGEMENTEN

OMG VAN EYCK WAS HERE – ‘Lights on Van Eyck’ vip

Lights on Van Eyck

Een magisch multimediaal spektakel
In 2020 is de Sint-Niklaaskerk de uitgelezen locatie voor wie houdt van een unieke mix van multimediale kunst, muziek en videomapping.

Een digitale en muzikale herinterpretatie van Het Lam Gods, samengesteld door Mat Collishaw, bezorgt je meer dan een half uur pure verwondering. Een immersieve videomapping zorgt voor een lichtspektakel in de hele kerk. Regelmatige live performances maken het totaalplaatje af.

Deze multimediale beleving is toegankelijk voor een breed publiek van alle leeftijden: families, toeristen, groepen, kunstliefhebbers en techneuten. Wie al langer uitkijkt naar een volgende editie van het Lichtfestival, kan hier alvast genieten van een uitzonderlijk innovatief project in het centrum van Gent. ‘Lights on Van Eyck’ is een samenwerking tussen Mankind en CREATE.eu. Beiden waren de grote publiekstrekkers met de dansende robotarmen en de vuurspuwende draak tijdens het vorige Lichtfestival in 2018.

portfolio 1
Post 2
Post 3

Van Eyck

Een optische revolutie
In 2020 brengt het Museum voor Schone Kunsten Gent hulde aan Jan van Eyck, met de tentoonstelling ‘Van Eyck. Een optische revolutie’. Wereldwijd worden er van de kunstenaar slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist een substantieel aantal naar Gent, waar ze getoond worden naast werken van zijn meest getalenteerde tijdgenoten.

Om Van Eycks optische revolutie tastbaar te maken zullen zijn schilderijen naast de werken van zijn meest getalenteerde tijdgenoten uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje geplaatst worden. ‘Van Eyck.

PRIJS

€ 165 (excl. BTW)

WAAR & WANNEER

Gent Centrum
vanaf 01 February '20

  • Share