Page Banner

VIP-Arrangement

Formule 1

F1 SPA-FRANCORCHAMPS 2019 !

Waarom naar Spa-Francorchamps komen?

Dit is één van de favoriete circuits van de F1 piloten omwille van de gevarieerde layout in het heuvelachtige landschap van de Ardennen en het geeft de piloten de mogelijkheid hun talent te uiten.

Het originele circuit, ontworpen in 1921 door Jules de Their en Henri Langlois Van Ophem, was 14,981 km lang, had de vorm van een ruwe driehoek en maakte gebruik van de publieke verbindingswegen tussen Francorchamps, Malmedy en Stavelot.

portfolio 1
Post 2
Post 3

De steeds hoger wordende snelheid van de race-wagens maakte het circuit alsmaar gevaarlijker voor de veiligheid van de deelnemers. Jackie Stewart werd een hevige tegenstander van het circuit sinds zijn ongeval in Masta in 1966. Dan Gurney zei ooit over dit circuit “dit is geen circuit voor kleine jongens”.

Het huidige circuit werd meerdere keren gewijzigd en heeft nu een definitieve lengte van 7.004 meter. Het is nog altijd een zeer snel en heuvelachtig circuit dat gebuik maakt van een deel van de layout van het originele circuit met de karakteristieken gewaardeerd door ’s werelds grootste race piloten uit verschillende categoriën en waar de wagens snelheden kunnen halen van meer dan 320 km/u.

WAAR & WANNEER

Spa-francorchamp
01 September '19

  • Share